1

 
 

PREPORUČUJEMO

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- ZDRAVSTVA
- ZAPOŠLJAVANJA
- PRAVA OSI
- PRISTUPAČNOSTI

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- DOMAĆI
- MEĐUNARODNI
- PUBLIKACIJE

Ukoliko nemate instatiliran
ovaj program, možete
ga besplatno preuzeti
(instalirati) ovdje:


(klikni na sliku za
preuzimanje programa)

 

16.07..2018. godine

MEĐUNARODNI ŠAHOVSKI TURNIR ZA OSOBE S INVALIDITTOM
''TITEL 2018'' - SRBIJA

U organizaciji Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara ''Tisa'' iz Titela, Srbija, održan je, u periodu od 03.07. do 05.07.2018.godine, tradicionalni Međunarodni šahovski turnir za osobe sa invaliditetom ''Titel 2018''.

S5

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je 27 ekipa, predstavnika Srbije i Bosne i Hercegovine.
Iz Srbije je učestvovalo 24 ekipe, a Bosnu i Hercegovinu su predstavljale 3 ekipe – ekipa Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica iz bh. entiteta Federacija BiH, ekipa Banja Luke iz bh.entitea Republika Srpska i ekipa Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize iz Brčko iz Distrikta Brčko Bosna i Hercegovina.

Ekipa Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica je ujedno bila i predstavnik Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine

Takmičare su pozdravili Palimir Tot, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, predsednik Opštine Titel Dragan Božić i predsednica SO Titel Vesna Knežević.

Turnir je igrane po Švajcarskom sistemu, a u pojedinačnom takmičenju je igrano 5 kola sa tempom igre od 15 minuta po igraču.
Ekipno takmičenje je održano po sistemu eliminacije – 'kup sistem'. 

Glavni sudija turnira je bio savezni šahovski sudija Miroslav Stanković iz Smedereva.

Ekipe su nastupale sa po 3 takmičara, a naše Udruženje je jedino imalo u sastavu ekipe šahistkinju Samiru Đidić
Naša ekipa je nastupila u sastavu: Halid Bajramović, šahovski majstorski kandidat - 1. tabla; Ibrahim Hukić – seniori - 2. Tabla i Samira Đidić - 3. tabla.

Rezultati:

Ekipno

  1. Bosna i Hercegovina - ekipa Banja Luke, bh.entitet Republika Srpska
  2. Srbija
  3. Bosna i Hercegovina - ekipa Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica, bh.entitet Federacija BiH

U pojedinačnoj konkurenciji naujuspješniji je bio Halid Bajramović, Bosna i Hercegovina / Federacija Bosne i Hercegovine, kojem je uručen pehar za najuspješnijeg igrača turnira.

Priznanja osvojena pojedinačno i ekipno uručila je Vesna Knežević, predsjednica Skupštine opštine Titela.
Turnir je protekao u sportskom i fer ambijentu, a domaćin i organizator  je korektno i profesionalno obavio kompletnu organizaciju Međunarodnog šahovskog turnira za osobe s invaliditetom "Titel 2018" - Srbija.

Ovom prilikom iskazujemo dužnu zahvalnost organizatoru i ljubaznim domaćinima turnira, kao i Savezu paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine koji je, zajedno sa Našim Udruženjem, finansijski podržao odlazak naših takmičara na ovogodišnji šahovski turnir u Titelu.

S2 S3 S1
Klikni na sliku za punu veličinu

 

Izvještaj dostavio
Halid Bajramović, Zenica

 

Stručna služba Saveza

 

nazad na novosti