PREPORUČUJEMO

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- ZDRAVSTVA
- ZAPOŠLJAVANJA
- PRAVA OSI
- PRISTUPAČNOSTI

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- DOMAĆI
- MEĐUNARODNI
- PUBLIKACIJE

Ukoliko nemate instatiliran
ovaj program, možete
ga besplatno preuzeti
(instalirati) ovdje:


(klikni na sliku za
preuzimanje programa)

 

19.09..2013. godine

USPJEŠAN NASTUP NAŠIH PREDSTAVNIKA U SLOVENIJI
ATLETSKE IGRE - 44. MEMORIAL PROF. BOJANA HROVATINA

Na poziv iz Saveza paraplegičara Slovenije, ekipa Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine učestvovala je na atletskom takmičenju »44. Memorial Prof. Bojana Hrovatina«, koje je održano dana 14. septembra 2013. na atletskom stadionu, Poljane u Mariboru, Slovenija.

Naš Savez je predstavljala ekipa iz Unsko-sanskog kantona sastavljena od 4 takmičara i jednog pratioca.


Našu ekipu su sačinjavali atletičarke  Safeta Trgić i Aiša Ramić i atletičari Refik Ibragić i Hasan Nuhanović koji su se takmičili  u bacanju koplja, kugle i diska, te u utrci, u invalidskim kolicima, na 100 m.

U vrlo kvalitetnoj konkurenciji, naša malobrojna (iz objektivnih razloga) ekipa je napravila zavidan rezultat osvojivši 4. mjesto u ukupnom plasmanu.

Uz zadovoljstvo sa postignutim rezultatom na atletskom takmičenju, ističemo i veliko zadovoljstvo što je naš Savez ponovo dobio poziv za učešće i činjenice da smo postali stalni učesnici ovog renomiranog tradicionalnog takmičenja, a posebno i zbog toga što smo postigli uspješnu i stabilnu, višegodišnju, saradnju sa našim kolegama iz Saveza paraplegičara Slovenije.

Zahvaljujemo se Savezu paraplegičara Slovenije i domaćinu takmičenja na pozivu i  gostoljubivosti, a čestitamo našim predstavnicima – ekipi iz Unsko-sanskog kantona za ostvareni plasman i dostojno predstavljanje našeg Saveza i države Bosne i Hercegovine u Sloveniji, članici Europske unije (EU).


Klikni na sliku za originalnu veličinu

 

Stručna služba Saveza FBiH

 

nazad na sport