PREPORUČUJEMO

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- ZDRAVSTVA
- ZAPOŠLJAVANJA
- PRAVA OSI
- PRISTUPAČNOSTI

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- DOMAĆI
- MEĐUNARODNI
- PUBLIKACIJE

Ukoliko nemate instatiliran
ovaj program, možete
ga besplatno preuzeti
(instalirati) ovdje:


(klikni na sliku za
preuzimanje programa)

 

13.09.2016. godine

Ekipa atletičara iz Udruženja paraplegičara i
oboljelih od dječije paralize Velika Kladuša učestvovala na
"47. MEMORIALU PROF. BOJANA HROVATINA" U SLOVENIJI

 

s1

Od 9 -11. septembra  u Murskoj Soboti, Slovenija, održano je tradicionalno takmičenje ''47. memorijal prof. Bojan Hrovatin''  u atletici za paraplegičare i tetraplegičare, a koje je ujedno bilo i državno takmičenje Republike Slovenije.
Organizator  Memorijal bio je Savez paraplegičara Slovenije, a realizator ostog bilo  je Pokrajinsko Udruženje paraplegičara Prekmurja i Prlekije.

Na „47. memorijalu prof. Bojana Hrovatina“ učestvovalo je preko 100 takmičara iz  9 slovenačkih ekipa  i po jedna iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Takmičari su se, terenu OŠ Morska Sobot, nadmetali u troboju bacačkih disciplina kugla, disk i koplje, zatim troboju utrke u invalidskim kolicima na 100, 200 i 400 metara, te memorijalna utrka na 100 metara u standardnim invalidskim kolicime. Sva takmičenja su održana u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Bosnu i Hercegovinu, i Savez Paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine, je predstavljala ekipa  Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Velika Kladuša sa 4 takmičara: Elvis Hodžić, Huse Galijašević, Ramiz Pandžić i Alaga Hozanović, koji su na ovom takmičenju ostvarili zavidan uspjeh osvojivši 3. mjesto u ukupnom plasmanu  ekipa.

„Sa ostvarenim ekipnim uspjehom smo vrlo zadovoljni i smatramo da smo dostojno predstavljali našu državu Bosnu i Hercegovinu, Kantonalni i Federalni savez“, izjavio je Alaga Hozanović, predsjenik Skupštine Udruženja i takmičar na ovogodišnjem Memorijalu.

Nakon završetka takmičenja domaćini su goste iz drugih država odveli na kraći izlet po Prekomurju. Tom prilikom posjetili smo i poznati toranj 'Vinarium Lendava' sa kojeg se može uživati u pogledu na krajolik 4 države – Slovenije, Mađarske, Austrije i Hrvatske.

Učesnike Memorijala su pozdravili Dr. Jevšek Alexander,  gradonačelnik Murske Sobote, Dane Kastelic, predsjednik Udruge paraplegičara Slovenije, Stanko Novak, predsjednik Udruženja paraplegičara Prekmurja i Prlekije, i Susan Tivadar, pomoćnica direktora OŠ Morska Sobota.

Naši predstavnici  su se zahvalili domaćinu  na pozivu za učešće na Memorijalu,  te za veoma dobru organizaciju ovog značajnog takmičenja i srdačnom prijemu i gostoljubivosti tokom boravka u Morskoj Soboti.

s2 s5
s3 s6

Klikni na sliku za punu veličinu

Izvještaj dostavio: Alaga Hozanović

 

Stručna služba Saveza

nazad na sport