PREPORUČUJEMO

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- ZDRAVSTVA
- ZAPOŠLJAVANJA
- PRAVA OSI
- PRISTUPAČNOSTI

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- DOMAĆI
- MEĐUNARODNI
- PUBLIKACIJE

Ukoliko nemate instatiliran
ovaj program, možete
ga besplatno preuzeti
(instalirati) ovdje:


(klikni na sliku za
preuzimanje programa)

 

19.09..2016. godine

UDRUŽENJA PARAPLEGIČARA I OBOLJEČIH OD DJEČIJE PARALIZE CAZIN
SRBIJA: Završene 24. republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara
„SENI - 24“


U Boru, na Borskom Jezeru od 06-08.septembra 2016.godine, održane su 24. republičke sportske igre „SENI“ u organizaciji Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

Takmičenje ima za cilj promociju sporta i aktivnog učestvovanja osoba s invaliditetom u životu zajednice.

Na Igrama je učestvovalo više od 100 takmičara I asistenata, 13 muških i 7 ženskih ekipa iz Srbije, te 3 ekipe, selekcije, iz susjednih država Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Svi učesnici Igara su bili smješteni u hotelu „Jezero“ na Borskom Jezeru

Učesnicima su se, prilikom otvaranja Igara, obratili predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, Živorad Petrović, predsjednik Opštine Bor, i Mihailo Pajević, predsjednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

Takmičari su se nadmetali u atletskim disciplinama, trka u kolicima na 100 m, bacanje koplja, kugle i diska, te šahu, pikadu, stonom-tenisu i bacanju bombe.

Bosnu i Hercegovinu predstavljala je ekipa Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Cazin, član Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine.
Ekipa Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Cazin učestvovala je u sastavu:
Hasan Nuhanović, Irfad Rekić, Safeta Trgić i Fata Salkić koji su u jakoj konkurenciji osvojili 3 medalje. Asisten ekipe bio je Denis Ćoragić

Safeta Trgić je osvojila sebrenu medalju u bacanju koplja, a Irfad Rekić 2 bronzane medalje u bacanju kugle i bacanju bombe.

Sa tri osvojene medalje, predstavnici Bosne i Hercegovine su dostojno predstavljali svoju državu u velikoj takmičarskoj konkurenciji na ovim Igrama.

Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju podržalo je Ministarstvo za rad, zapošljavenje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije i Inpharm Co. d.o.o. sa brendom 'SENI'.
Igre su pomogli i firme 'Ortopedija – Novi život' i 'Grundfos'.

Klikni na sliku za punu veličinu

Stručna služba Saveza

nazad na sport