PREPORUČUJEMO

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- ZDRAVSTVA
- ZAPOŠLJAVANJA
- PRAVA OSI
- PRISTUPAČNOSTI

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- DOMAĆI
- MEĐUNARODNI
- PUBLIKACIJE

Ukoliko nemate instatiliran
ovaj program, možete
ga besplatno preuzeti
(instalirati) ovdje:


(klikni na sliku za
preuzimanje programa)

 

08.07..2017. godine

ODRŽANE 13. SPORTSKE IGRE PARAPLEGIČARA I OBOLJELIH OD DJEČIJE PARALIZE
ZENIČKO – DOBOJSKOG KANTONA 2017.

U Zenici, 08.07.2017 godine na terenima atletskog stadiona SC Kamberovića polje, održane su 13. Kantonalne sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize u  organizaciji Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica uz podršku sponzora BHTelekoma.

s1

Na Sportskim igrama učestovali su takmičari iz Zenice, Doboj Juga, Vareša, Žepča i Zavidovića koji su se takmičili u atletskim disciplinama: trkama u mehaničkim invalidskim kolicima i bacačkim disciplinama: koplje, kugla i ćunj, te šahu.

Postignuti su zapaženi rezultati, ali i  jedan od naših programskih ciljeva koji ima zadatak da promoviše sport za osobe s invaliditetom.

U muškoj konkurenciji u atletskom višeboju i ove godine je dominirao Edib Skulić, iz Udruženja Doboj Jug, u kategoriji F-53, te Tahir Madžuka, iz Udruženja Zenica, u kategoriji F-52. U kategoriji trke u kolicima Marinko Jukić iz Žepča je bio dvostruki pobjednik, na 100 i 200m u kategoriji T-55, a  Elvir Skender u kategoriji T-52.

U ženskoj konkurenciji pobjednice atletskog takmičenja po kategorijama su Samira Džidić, Emilija Batarilo, Sefija Topalović i Ljilja Slišković.

Pobjednik šahovskog turnira je dugogodišnji šampion Halid Bajramović, a srebrenu i bronzanu medalju su osvojili Ibrahim Hukić i Ejub Mešić.

Svečanost podjele medalja i diploma učešnicima uz osvježenje i zakusku je realizovana u jednom od objekata 'Disability friendly Multiplex Ekran'.

Udruženje paraplegičara Zenica nastavlja sa tradicijom održavanja sportskih igara za osobe s invaliditetom, ali zadnje dvije godine bez podrške gradskih i kantonalnih vlasti a organizator je ove godine, prvi puta, morao platiti usluge Doma zdravlja Zenica čija je medicinska ekipa bila dežurna na stadionu tokom atletskog takmičenja!

ALBUM SLIKA SA SPORTSKIH IGARA MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM LINKU: ALBUMI
ili
klikom na link: 12. Sportske ogre

Izvještaj dostavio:
Harun Aliefendić, dipl. Oec
Predsjednik Udruženja Zenica

 

Stručna služba Saveza

nazad na sport