PREPORUČUJEMO

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- ZDRAVSTVA
- ZAPOŠLJAVANJA
- PRAVA OSI
- PRISTUPAČNOSTI

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- DOMAĆI
- MEĐUNARODNI
- PUBLIKACIJE

Ukoliko nemate instatiliran
ovaj program, možete
ga besplatno preuzeti
(instalirati) ovdje:


(klikni na sliku za
preuzimanje programa)

 

02.06..2014. godine

IZVJEŠTAJ SA MEĐUNARODNIH SPORTSKIH IGARA "MAKEDONIJA 2014"


Na poziv  Nacionalnog saveza osoba sa tjelesnim invaliditetom Maledonije – Mobilnost "Makedonija" (Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Македонија – Мобилност)  ekipa našeg Savez učestvovala je, kao predstavnik Bosne i Hercegovine,  na  26. republičkim sportskim igrama osoba sa invaliditetom Makedonije koje su održane u Strugi i Ohridu  od 29.05. do 01.06.2014. godine.

Bosnu i Hercegovinu je predstavljao Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine sa takmičarima iz Unsko-sanskog kantona.

U ekipi Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine nastupili su takmičari iz Velike Kladuše, Cazina i Sanskog Mosta, to:

1. Refik Ibragić     
2. Alaga Hozanović
3. Irfad Rekić

U ekipi je bila i Refika  Hozanović kao službeni pratilac. 

Na takmičenju su ostvareni vrlodobri rezultati i to:

  • Ibragić  Refik   srebrenu medalju u  atletskom višeboju (kugla, koplje,disk) i  bronzanu medalju u streljaštvu.
  • Hozanović  Alaga  je osvojio bronzanu medalju u atletskom višeboju (kugla, koplje,disk).

Postignuti uspjeh je odličan s obzirom da je naša ekipa putovala više od 12 sati do Struge gdje su se održavale Međunarodne sportske igre Makedonije.
Nakon napornog i dugotrajnog puta srdačno smo dočekani od strane domaćina koji se potrudio da nam bude ugodno i prijatno u svakom pogledu što nam je pomoglo da ostvarimo zadovoljavajuće rezultate i dostojno predstavljamo našu državu i Savez.

Nakon takmičarskog dijela, trećeg dana sportskih igara, održana je svečana večera na kojoj su proglašeni pobjednici i dodijeljena priznanja i medalje takmičarima.

Organizacija takmičenja je bila na zavidnom nivou, a domaćin se potrudio da pored takmičarskog dijela, organizovanog prema paraolimpijskim pravilima, sva tri dana bude i ugodno druženje svih učesnika, a posebne zasluge za to pripadaju gospodinu Branku Jovanovskom, predsjedniku Nacionalnog saveza osoba sa tjelesnim invaliditetom Maledonije – Mobilnost "Makedonija".

 

 

Izvještaj dostavio:
Refik Ibragić, Sanski Most

 

Stručna služba Saveza

nazad na sport