Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Sjednica osnivačke skupštine

Dana 06.05.2022. godine, održana je, nova, osnivačka Skupština Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zavidovići.

Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine podržao je inicijativu članova dosadašnjeg Udruženja iz Zavidovića da se u ovoj opštini osnuje novo Udruženje s obzirom da je dosadašnje imalo subjektivnih problema zbog kojih je došlo do zastoja u radu, tačnije – do faktičkog prestanka rada Udruženja.
To je bio razlog da aktivni članovi, osobe s invaliditetom – stanjem paraplegije i dječije paralize, pokrenu inicijativu za registraciju novog Udruženja, što je i urađeno.

Prva, osnivačka, sjednica Skupštine Udruženja je uspješno završena se po svim tačkama Dnevnog reda uz sadržajne i konstruktivne diskusije.
Na sjednici osnivačke Skupštine usvojen je Statut i izabrani su svi, zakonom predviđeni, organi Udruženja za nesmetano funkcionisanje i rad Udruženja.

Savez je predstavljao Albert Dodik, v.d. generalni sekretar koji je učestvovao u radu Skupštine i pomogao da sjednica proteče prema zakonskim propisima i proceduri, a donesena je i odluka da novoformirano Udruženje nastavi slijed prethodnog kada je u pitanju članstvo Udruženja u Savezu paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon završetka rada, nastavljeno je sa druženjem u ugodnoj atmosferi i ambijentu.