Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

SAVEZ UDRUŽENJA PARAPLEGIČARA I OBOLJELIH OD DJEČJE PARALIZE UNSKO-SANSKOG KANTONA

Predsjednik udruženja: Alaga Hozanović, kontakt e-mail hoza66@gmail.com Telefon 061 849 866

Misija udruženja

Stvaranje pretpostavki i uslova za socijalno uključivanje, ravnopravo učešće i sveukupnu afirmaciju osoba sa invaliditetom u društvenoj zajednici i poduzimanje aktivnosti s ciljem smanjenja i otklanjanja diskriminacije i predrasuda prema osobama sa invaliditetom.

Vizija

Osobe  sa invaliditetom ravnopravni i aktivni članovi u društvenoj zajednici oslobođene opterećenja koja imaju zbog invaliditeta, sa punim samopouzdanjem i vjerom u svoje sposobnosti i prihvaćene od okoline sa svim svojim specifičnostima.

Ključne aktivnosti

Okupljanje i udruživanje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize  radi organiziranog djelovanja na poboljšanju kvaliteta života paraplegičara i oboljelih od dječije paralize.

Organiziranje raznih aktivnosti među paraplegičarima i oboljelim od dječije paralize prilagođenim i primjerenim njihovim sposobnostima i mogućnostima radi razvijanja ličnih sklonosti, kao što su podsticanje, razvijanje, usmjeravanje, pomaganje i ostvarivanje naučnih, tehničkih i sportskih aktivnosti usmjerenih na prevenciju invalidnosti i potpuniju zaštitu osoba sa invaliditetom – članova Saveza USK. Organizira odmor i rekreaciju, razvija sportske,  i druge društvene aktivnosti prilagođene paraplegičarima i oboljelim od dječije paralize.

Savez udruženja paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Unsko-Sanskog kantona je organizacaija koju čine  općinska Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječje parlize iz Velike Kladuše, Cazina i Sanskog Mosta.

Skupštinu udruženja broji 12 zastupnika, koje delegiraju općinska Udruženja, svaka po četiri zastupnika.

Upravni odbor broj 5 članova:

  1. Alaga Hozanović,iz Velike Kladuše predsjednik UO,
  2. Refik Ibragić, iz Sanskog Mosta, dopredsjednik UO,
  3. Teufik Zukanović, iz Sanskog Mosta, član UO,
  4. Safeta Trgić, iz Cazina, članica UO i

Samir Bašić, iz Cazina, član UO

Kontakt