1

 
 

PREPORUČUJEMO

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- ZDRAVSTVA
- ZAPOŠLJAVANJA
- PRAVA OSI
- PRISTUPAČNOSTI

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- DOMAĆI
- MEĐUNARODNI
- PUBLIKACIJE

Ukoliko nemate instatiliran
ovaj program, možete
ga besplatno preuzeti
(instalirati) ovdje:


(klikni na sliku za
preuzimanje programa)

 

04.04.2021. godine

MARKO RAVLIĆ
IN MEMORIAM

U četvrtak 25.03.2021. godine, nakon kraće bolesti, u 73. godini života, preminuo je Marko Ravlić, predsjednik Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Hercegovačko-neretvanskog kantona Mostar.

 

s2
Marko (Franjo) Ravlić
1949 - 2021.

U četvrtak 25.03.2021. godine, nakon kraće bolesti, u 73. godini života, preminuo je Marko Ravlić, predsjednik Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Hercegovačko-neretvanskog kantona Mostar.

Marko je davne 1972. godine doživio saobraćajnu nesreću nakon koje je, poslije višegodišnjeg liječenje i fizikalne terapije, ostao u stanju paraplegije, osoba sa 100% invaliditetom.

Nakon završenog liječenja i rehabilitacije Marko se aktivno uključio u rad Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize cijele hercegovačke regije i dugo godina bio predsjednik iste. Udruga je zbog rata-agresije na Bosnu i Hercegovinu imala prekid u svom radu i obnovljenja je 2000. godine pod nazivom Udruga paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Hercegovačko-neretvanskog kantona Mostar koja je djelovala na području Hercegovačko-neretvanskog kantona i na području Zapadnohercegovačkog kantona. Marko je ponovo bio predsjednik Udruge kao već iskusan, provjeren i dokazan aktivista u svom radu i borbi za društvena, pravna i socijalna pitanja osoba s invaliditetom, ponajviše osoba sa stanjem paraplegije, kvadriplegije i dječije paralize.

Marko je bio pozitivan primjer osobama s invaliditetom i svojim vrijednim radom i zalaganjem dao je veliki doprinos u borbi za poboljšanje društvenog i socijalnog položaja osoba s invaliditetom u Mostaru kao i u Federaciji Bosne i Hercegovine kroz učešće u radu našeg Saveza.

Marko je bio uspješan čovjek uključen u sve društvene sfere života ravnopravno sa svim ostalim osobama bez invaliditeta. Zahvaljujući svojoj upornosti i vrijednom, svakodnevnom, radu, te svojoj pozitivnoj energiji bio je omiljen među članovima Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru, ali i svih ostalih koji su ga poznavali.

Napustio nas je dobri čovjek Marko koji je ostavio značajan i neizbrisiv 'trag' u radu Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Hercegovačko-neretvanskog kantona Mostar i našeg Saveza. Ostali smo bez dragog prijatelja, druga i izuzetnog saradnika. Saučešće Markovoj porodici i svim ožalošćenim.

SLAVA MU

Stručna služba Saveza

 

nazad na novosti